SV de Combinatie Asten
De schaakvereniging van zuid-oost Brabant

Schoolschaken in de regio Helmond

Op zondag 22 januari werd de eerste ronde van het schoolschaakkampioenschap gespeeld bij gastvereniging de Combinatie.

Ondanks de overige jeugdactiviteiten die dit weekend elders werden georganiseerd, gaven 5 viertallen acte de présence. Er werd met veel enthousiasme geschaakt door alle teams.
Het toernooi verliep probleemloos onder toeziend oog van wedstrijdleider Stefan.
d'n Bogerd uit Deurne was superieur en won al haar wedstrijden.
In de laatste ronde verloor 't Einder 2 de onderlinge strijd van D'n Bogerd en won 't Einder 1 van Leerrijk zodat het eerste team van 't Einder nog net voor het 2e kon eindigen.
D'n Bogert en 't Einder plaatsen zich voor de Brabantse Schoolkampioenschappen op 16 april in Oosterhout. Omdat er maar 1 team per school mag meedoen krijgt Leerrijk het 3e ticket.