Oisterwijk 2007

28-5-2007

Vandaag met 4 toernooitijgers uit Asten en Liessel (Maurice, Koen, Jeroen en Paul) naar Roosendaal voor het 8e toernooi uit het Brabant criterium. Maurice en Koen speelden in de hoogste (A/B) categorie en hadden flink wat weerstand te verwachten. Paul speelde in de C-categorie en Jeroen in de D.

Tussen de partijen door kon er in de ochtend buiten gevoetbald worden, maar toen het begon te regenen werd er druk gekaart.

Maar we waren gekomen voor het schaken:

Koen en Maurice haalden beiden in de eerste twee rondes al hun punten en moesten in ronde 3 tegen elkaar. Na 5 zetten vonden ze het wel op remise lijken ... Daarna kwamen voor beiden de klappen. Maurice eindigde op 4 uit 7 en Koen ook.

Paul had vandaag zijn dag niet. Hij won weliswaar in de 3e ronde van Mr Bye, maar moest daarna weer twee keer het onderspit delven. Gelukkig kwamen er toen ook nog wat punten op eigen kracht.

Jeroen begon uitstekend met 3 uit 4, en daarna kon hij geen potten meer breken. Hij vond dat het heel erg slecht ging. Hij won de laatste ronde nog omdat in de D-categorie Mr Bye ook mee deed.

Zonder podiumplaatsen keerden de Combineerders weer Peelwaarts, maar het was wel weer een leuke schaakdag.